dilluns, 10 de novembre del 2014

"L’ARBRE I LA SORRA"


El camí cap al nostre Arbre 


Ha estat un camí llarg, en concret hi hem dedicat 6 sessions, però a valgut la pena ja que el resultat obtingut és espectacular.

Tot va començar al setembre, pintant les fulles que els arbres perden en aquesta època de l’any, fulles de diferents tipus, colors i mides que sota els nostres pinzells adoptaven una nova imatge més alegre i divertida; al mateix temps que ens donaven la oportunitat d’experimentar amb les temperes i gaudir de la màgica sensació de veure com canvien els colors al barrejar-los entre ells. La tardor pinta els arbres i nosaltres també ho hem fet a la nostra manera.

Ja teníem les fulles del nostre Arbre, però ens faltava el seu tronc i les branques, així que el següent pas va anar encaminat a estudiar diferents tipus d’arbres. Primer cada alumne va dibuixar a mà alçada un arbre, l’arbre que imaginava dins del seu cap; i després d’observar i analitzar diferents imatges d’arbres i les seves parts, van tenir l’oportunitat de plasmar en un nou dibuix la informació rebuda. No cal dir que aquests darrers van ser molt més interessants que els primers i els vam poder comentar entre tots.



Un cop vam interioritzar que els arbres poden presentar aspectes molt diferents, entre tots vam decidir com volíem que fos el nostre, arribant al consens que tindria un tronc recte i gruixut com el dels baobabs, moltes branques petites i que també volíem representar les seves arrels. Junts el varem dibuixar en un gran mural blanc.

Les dos sessions següents les vam destinar a donar color a la nostra obra d’art. Primer, vam aprendre a pintar amb sorra, un material que el trobem ben proper a l’escola, tot aplicant-la amb cola blanca, i després vam tornar a utilitzar la tempera pel cel i la terra, en aquest cas aplicada amb esponja.

La nostra obra d’art estava gairebé acabada, tant sols faltava enganxar-hi les fulles i posar-li títol. Fins ara tots havíem estat d’acord amb gairebé totes les decisions preses. Però en aquest cas, després de fer una gran pluja d’idees de la que sortiren idees molt interessant, van agafar protagonisme dos propostes i vam haver de votar democràticament per quedar-nos amb una d’elles. La guanyadora va ser L’Arbre i la Sorra, l’altra opció era L’Arbre Màgic.

Finalment, desprès de gaudir treballant molt: aprenent a construir junts, observant els arbres i experimentant amb diverses tècniques d’expressió plàstica; estem molt contents amb el resultat obtingut i l’hem exposat al vestíbul de l’escola per compartir-lo amb tots vosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DESCOBRIM LA MÀGIA DE BARREJAR COLORS

Com ja hem fet en altres ocasions, recorrem al fabulós llibre d'Hervé Tullet per introduir la màgia de barrejar els colors primaris ...