divendres, 12 d’abril del 2019

COLLAGE DE LA CASA BATLLÓ

Per acabar el trimestre hem escollit fer una activitat cooperativa i lliure en la que ens permeti compartir una estona creativa conjunta.
Després d’escoltar la Llegenda de Sant Jordi i identificar certes parts de la Casa Batlló amb elements de la faula,  hem gaudit una estona realitzant aquest collage lliure entre tots, utilitzant diferents materials: cartolines, oueres, cartrons, palletes, papers de seda, llanes, pals de fusta...


   
   
   


El fantàstic resultat el podeu veure a la rampa groga, on trobareu reflectida la bona estona que hem passat realitzant-lo entre tots! :)


Resultat d'imatges de casa batllo sant jordiLa mítica llegenda està representada a la Casa Batlló a través de la façana i en dos espais concrets del seu interior. A la teulada podem veure com el llom del DRAC cobra vida amb les teules ceràmiques en forma d’escates i, a la vegada, com és travessat per la Creu de quatre braços que evoca la LLANÇA vencedora de Sant Jordi. A l’últim pis ens trobem amb un balcó en forma de flor que fa al·lusió al BALCÓ DE LA PRINCESA.Si seguim baixant veurem com als pisos inferiors de la façana, se situen les restes de les víctimes del drac en forma de CALAVERES als balcons i a la tribuna en forma d’OSSOS.Al vestíbul privat d’accés l’habitatge de la Família Batlló, s’hi ubica una escala en la que la fusta està treballada per a recordar les vèrtebres d’un animal que, segons la cultura popular, podria referir-se a l’espinada de la CUA DEL DRAC. Per últim, a les golfes, la sala principal d’arcs catenaris evoca la CAIXA TORÀCICA d’un animal de grans dimensions. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DESCOBRIM LA MÀGIA DE BARREJAR COLORS

Com ja hem fet en altres ocasions, recorrem al fabulós llibre d'Hervé Tullet per introduir la màgia de barrejar els colors primaris ...