dimarts, 4 d’octubre del 2016

PRESENTACIÓ EXTRAESCOLAR TÈXTIL I D'ESTAMPACIÓ



Activitat dirigida als alumnes de 3r i 4t de primaria
A càrrec de Clara Saura Roso


L'extraescolar d’il·lustració i estampació busca promoure el desenvolupament de les habilitats manuals i d’expressió plàstica dels alumnes mitjançant tècniques d’estampació així com diferents treballs utilitzant diferents tècniques artístiques i materials que els apropin al món tèxtil. Per una banda es facilitaran eines i exemples per ampliar coneixements i per un altre es treballarà de forma activa, a través de treballs pràctics proposats per la mestra i els alumnes.

OBJECTIUS DEL CURS
- Facilitar als alumnes recursos i tècniques artístiques relacionades amb el món tèxtil i d’estampació perquè aprenguin a utilitzar-les de forma creativa i autònoma.
- Estimular la capacitat d’observar, percebre, experimentar i descobrir.
- Fomentar la iniciativa, la imaginació i l’expressió de sensacions i sentiments a través dels treballs proposats i del diàleg amb els companys.
- Potenciar i desenvolupar la creativitat i la  personalitat de cada nen i cada nena.
- Prendre consciència dels límits i de les capacitats personals per poder millorar, adquirint seguretat en un mateix i desenvolupant l’afany d’aprendre i de superació.
- Fomentar el costum de pensar abans d’actuar; fent un esbós mental i dissenyant el producte abans de començar a plasmar la idea preconcebuda.
- Incrementar la capacitat d’autocrítica, tot comentant els resultats entre tots.
- Fomentar l’estima per tot el procés de creació, des de la primera inspiració fins al resultat final, cultivant la paciència i el gust per gaudir cada instant del treball artístic.
- Treballar la motricitat fina.
- Potenciar tant el treball individual com el col•lectiu..
- Adquirir hàbits d’ordre i de respecte vers als materials, als companys i als treballs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DESCOBRIM LA MÀGIA DE BARREJAR COLORS

Com ja hem fet en altres ocasions, recorrem al fabulós llibre d'Hervé Tullet per introduir la màgia de barrejar els colors primaris ...